Home
Oranjedorp. info
Agenda & Nieuws
>> EOP Oranjedorp
Dorpshuis
Activiteitencommissie
Natuurwerkgroep

volg ons ook op:

Bodemverzakking


In het voorjaar van 2020 werd in Veenoord/Nieuw-Amsterdam en Erica bij Gemeente Emmen aan de bel getrokken over bodemverzakking. Door inklinking en mogelijk activiteiten van de NAM hebben woningen scheuren gekregen. De EOP veronderstelt dat deze problematiek ook in Oranjedorp voorkomt.
Een eerste inventarisatie in 2020 leverde zo'n 12 klachten op. Deze klachten willen we, samen met de betrokkenen, bundelen en ook bij de gemeente neerleggen.


Informatiebijeenkomst 29 september 2020

Op dinsdagavond 29 september is er een informatiebijeenkomst georganiseerd over bodemdaling in Oranjedorp. Eerder dit jaar hebben zo’n 15 huishoudens aangegeven schade te hebben door bodemdaling of waterstandverlaging. We hebben deze bewoners uitgenodigd om bij te praten en de stand van zaken van het pilotproject in Nieuw-Amsterdam/Veenoord en Erica te bespreken. Verder hebben de aanwezigen hebben hun specifieke klachten aangegeven. Veel gehoorde klachten zijn scheuren in muren en verzakkingen in de tuin. Aankomende periode gaan de bewoners hun dossier opstellen en individueel een melding doen bij het meldpunt van Gemeente Emmen. Zodra de onderzoeksuitslagen van het pilotproject bekend zijn (begin 2021), organiseren we weer een informatiebijeenkomst in het dorp.

Was je niet aanwezig bij deze bijeenkomst maar wel ben je wel nieuwsgierig wat we verteld hebben?
Klik
hier voor de powerpointpresentatie in pdf .Heeft jouw huis en/of tuin ook schade door bodemdaling of waterpeilverlaging, stuur dan een mailtje naar eop@oranjedorp.info .

Vind je het lastig om de melding bij de gemeente te doen, laat het ons dan ook weten. Wij zorgen voor een helpende hand.


Oranjedorp.info
design by Bente | created by jgthostings.eu ©