Home
Oranjedorp. info
Agenda & Nieuws
>> EOP Oranjedorp
Dorpshuis
Activiteitencommissie
Natuurwerkgroep

volg ons ook op:

Verkeersproblematiek Oosterveenseweg


Verkeersproblematiek Oosterveenseweg

Al decennialang hebben inwoners aan de Oosterveenseweg verkeersoverlast; geluidsoverlast en schade aan woningen. Samen met de werkgroep (aantal aanwonenden) en gemeente Emmen zijn we op zoek naar een oplossing voor deze klachten. Er ligt momenteel een schetsontwerp van Gemeente Emmen en de financiering is rond. Er wordt binnenkort een informatieavond georganiseerd voor het gehele dorp. De exacte vorm van deze avond is afhankelijk van de coronamaatregelen. De verwachting is in ieder geval dat dit jaar de schop in de grond gaat!


Plannen Oosterveenseweg zijn bekend

De bewoners aan de Oosterveenseweg hebben al jarenlang verkeersoverlast. De gemeente heeft samen met de werkgroep een schetsontwerp opgesteld. Hier vind je meer informatie over het project, het schetsontwerp en de verzonden bewonersbrief.

Wat zijn de plannen?
● Op de kruispunten met Bladderswijk OZ en Oosterwijk WZ worden plateau’s aangebracht met langere taluds (hellingen) in plaats van de huidige inritblokken. Hierdoor zijn er minder trillingen en ontstaan er gelijkwaardige kruispunten die overzichtelijk en veilig zijn.
● Halverwege de Oosterveenseweg wordt een wegversmalling aangebracht van 3.50 m breed om de snelheid te verlagen.
●De 30 km-zone wordt uitgebreid.Klik op kaart om in nieuw venster te openen

Informatiebijeenkomst
In verband met de huidige coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om een informatiebijeenkomst voor het dorp te organiseren. De gemeente heeft daarom naar een aantal huishoudens in het dorp een informatiebrief verstuurd. Heb je vragen of opmerkingen op het plan, dan kun je dit tot en met vrijdag 11 juni 2021 laten weten bij de gemeentelijk projectleider de heer L. Veldman via
l.veldman@emmen.nl o.v.v. ‘herinrichting Oosterveenseweg’.

Financiering
De financiering voor het project is rond; er is budget beschikbaar vanuit de gemeente en wij hebben een subsidie ontvangen van €20.000. Daarnaast zullen wij een bijdrage doen van €2.000.

Uitvoering
De werkzaamheden worden dit jaar (2021) uitgevoerd. De exacte datum is nog niet bekend.


Omleidingen a.g.v. werkzaamheden Oosterveenseweg


Vanaf donderdag 18 november 2021 zal Fuhler Wegenbouw in opdracht van de gemeente Emmen met de werkzaamheden aan de kruising Oosterwijk Westzijde/Oosterveenseweg starten. De werkzaamheden nemen +/- 3 weken in beslag.
In de week van 6 tot 12 december zal gestart worden met de werkzaamheden aan de Oosterveenseweg en de werkzaamheden aan de kruising Bladderswijk Oostzijde/Oosterveenseweg deze nemen +/- 2 weken in beslagDossier stukken/bijlagen:

2021-02-21 Verkeersbesluit 30km zone Oosterveenseweg


2021-11-13 Bebordingsplan werkzaamheden Oosterveenseweg


2021-11-08 Bewonersbrief 'start werkzaamheden Oosterveenseweg'


2021-04-29 informatiebrief Oosterveenseweg Oranjedorp


2021-05-17-A1 Schetsontwerp verkeer

Oranjedorp.info
design by Bente | created by jgthostings.eu ©