Home
Oranjedorp. info
>> Agenda & Nieuws
● EOP Oranjedorp
Dorpshuis
Activiteitencommissie
Natuurwerkgroep

volg ons ook op:

Nieuws Archief


26, september, frisse start na corona gaat niet door!!

Dat we nog niet van de corona regels af zijn is wel duidelijk.
In de vorige nieuwsbrief schreven we over een frisse start na corona in de hoop dat het virus afgenomen zou zijn.

Met een werkgroep van EOP, Dorpshuis en Activiteiten commissie zijn wij meerdere malen bijeengekomen om een super leuke dag voor jong en oud te organiseren op zondag 26 september.
Met als klapper op de vuurpijl, een optreden van OLD ROCKS in de avond. Helaas kregen wij de vergunning niet rond met de gemeente.
Daarom is besloten om deze dag op te schuiven naar betere tijden. Om het maar positief te houden: wat in het vat zit verzuurt niet!!

Hou de nieuwsbrief de komende tijd in de gaten, we laten gauw weer iets van ons horen.
Werkgroep: frisse start na corona.

Oranjedorp Schoon in 1 Dag

Op zaterdag 18 september van 13.00-16.00 uur steken we de handen uit de mouwen tijdens de World Cleanup Day.
Op die dag halen we zoveel mogelijk (plastic) troep uit onze natuur en geven we Oranjedorp een schoonmaakbeurt.

We starten bij het dorpshuis om 13.00uur.
Wil je ons helpen, mail
eop@oranjedorp.info
Gezinnen met kinderen zijn ook van harte welkom. Voor kinderen is er een afvalbingo met prijsje.


Hoe meer hulp, hoe schoner Oranjedorp!

Oranjedorp Culinair geannuleerd

Tot onze grote spijt moeten we jullie vertellen dat Oranjedorp Culinair aanstaande zaterdag (21 augustus) helaas niet doorgaat vanwege de coronamaatregelen. We vinden het erg jammer en keken er erg naar uit jullie te laten genieten van heerlijke gerechten, verfrissende drankjes en 'ouderwetse' gezelligheid.

We hebben zo'n 35 enthousiaste standhouders en vrijwilligers dus we gaan zeker nadenken over een nieuwe datum. Zodra dit bekend is, laten we het weten!

Zomervakantie activiteiten
Op 20 augustus kunnen kinderen gratis
lasergamen bij het dorpshuis. Deze leuke zomeractiviteiten wordt georganiseerd door Oranjedorp Beweegt en de buurtsportcoaches. Na afloop krijgen de kids een lekker broodje knakworst. Opgeven kan via: https://actiefinemmen.nl/lasergamen-oranjedorp-nieuw-dordrecht

Op zaterdag 21 augustus vindt de allereerste editie plaats van
Oranjedorp Culinair ! Tijdens dit evenement kun je bij zo'n 20 standhouders genieten van lokaal bereide gerechten zoals heerlijke gebakjes, groenten uit eigen tuin, diverse bbq-gerechten en verfrissende drankjes. De entree is gratis, de kosten voor proeven verschilt per standje. Voor de kinderen staat een leuk springkussen. Let Op !! Helaas Afgelast

Werkbezoek burgemeester
Op maandagavond 7 juni 2021 van 19.30 tot 21.30 uur komt de burgemeester op werkbezoek in Oranjedorp. We hebben een leuk programma voor deze avond waarbij we op e-choppers door het dorp rijden naar verschillende projecten en bewonersinitiatieven. We starten en eindigen bij het dorpshuis en gedurende de avond spreekt de burgmeester met een aantal bewoners. Heb je een onderwerp waar je het graag met de burgemeester over wilt hebben, laat het ons dan voor 2 juni weten via
eop@oranjedorp.info. Geef hierbij het onderwerp aan en je ontvangt van ons een bevestiging met een tijdsvak.

Algemene Ledenvergadering (ALV)
Op dinsdag 22 juni 2021 vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de EOP plaats. Tijdens deze jaarlijkse vergadering leggen we bestuurlijke en financiële verantwoording af over de activiteiten van 2020. Verder lichten we de plannen voor dit jaar toe, wordt er door de leden een bijpassende begroting vastgesteld en worden er bestuursleden benoemd en herkozen. Na afloop van de vergadering is er een hapje en een drankje en gelegenheid om bij te praten.

Alle leden ontvangen van te voren een uitnodiging met een agenda. Aanmelden is verplicht en kan via
eop@oranjedorp.info t/m 20 juni. Mocht de vergadering vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, dan wordt er een digitale bijeenkomst georganiseerd.
(uitnodigingsbrief + agenda)

Glasvezel in Oranjedorp
Glasdraad Drenthe is een campagne begonnen om in het buitengebied van Emmen glasvezel aan te leggen. Voor Oranjedorp gaat het specifiek om de Oosterwijk OZ en WZ, Oosterveenseweg en de Bladderswijk OZ t/m nummer 135. Bewoners aan de Bladderswijk OZ 136-167 kunnen via KPN een glasvezelaansluiting krijgen.
Zodra minimaal 50% van de huishoudens in het buitengebied van Emmen kiezen voor glasvezel, wordt het glasvezelnet aangelegd. De eenmalige kosten (vastrechtvergoeding) bedragen €250 per adres en er is keuze uit 18 providers.

Interesse? Aanmelden kan tot 12 juni 2021 via
www.glasdraaddrenthe.nl . Op deze site vind je ook meer informatie over de plannen, informatieavonden, de planning en kun je je inschrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief van Glasdraad.

Op 1 juni 2021 vindt er voor belanghebbenden een informatiebijeenkomst plaats in het dorpshuis van 17.00 – 20.00 uur.

Plannen Oosterveenseweg zijn bekend
De bewoners aan de Oosterveenseweg hebben al jarenlang verkeersoverlast. De gemeente heeft samen met de werkgroep een schetsontwerp opgesteld.
Hier vind je meer informatie over het project, het schetsontwerp en de verzonden bewonersbrief.

Lid in de Orde van Oranje Nassau
Op 26 april is Alie Dassen benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau! Ze kreeg de onderscheiding opgespeld in het gemeentehuis in Emmen. Zij heeft de onderscheiding verdiend doordat ze 45 jaar lang als vrijwilligster in Oranjedorp het dorpshuis heeft bestuurd.


Eendekorven geplaats
De natuurwerkgroep heeft afgelopen periode meerdere eendenkorven in het water in het dorp aangebracht. In deze korven kunnen de eenden rustig en veilig broeden. Zodra de eieren uitgekomen zijn, verlaat de eendenfamilie de eendenkorf en het nest.
>
kijk hier.<

Verlichting aan fietspad
Vrijdag 19 maart vindt de officiële overdracht plaats van de openbare verlichting aan fietspad Oosterwijk. Helaas vindt het in klein comité plaats met de NAM, Gemeente Emmen en de burgemeester. Verder zal de pers aanwezig zijn bij dit moment. Wil je het toch op veilige afstand volgen? Houd dan de social media in de gaten.

Resultaten Vogeltelling
Eind januari was de nationale tuinvogeltelling kijk bij de natuurwerkgroep voor de resultaten.


Home

Oranjedorp.info
design by Bente | created by jgthostings.eu ©